Toeterdonk met De Engelenburcht in Edegem


Op zondag 20 mei was Toeterdonk te gast in Edegem, waar we met De Engelenburcht weer alles uit de kast hebben gehaald.

We speelden op festival Fort V-isions, een festival georganiseerd door Manufactuur CultuurDit festival gaat jaarlijks door in fort V in Edegem en is ontstaan vanuit een passie voor cultuur en als reactie op het huidige economisch klimaat waarin vooral jonge cultuurmakers het moeilijker hebben om zich te tonen.

Dit jaar werd het einde van WO1 herdacht in een unieke en magische setting. Toeterdonk mocht met De Engelenburcht de dag in sfeer afsluiten.

Helaas was die dag het weer, zoals wij Belgen gewend zijn, niet echt te voorspellen. In samenspraak met de organisatie hadden we op voorhand afgesproken dat we onze voorstelling zouden stoppen bij erge regen. Jammer genoeg hebben we dit ook effectief moeten doen. In ons zesde en voorlaatste deel, De Treurmars, waren de weergoden ons niet goed gezind.

Het was echter een unieke en magische ervaring om in deze setting onze voorstelling te laten horen aan het publiek. Aan het toch wel bijna volle binnenplein en de ontroering op de gezichten van ons publiek (waaronder ook kinderen) denk ik dat we ons doel nogmaals bereikt hebben met De Engelenburcht: de mensen raken, en deze mensen als een ander persoon naar huis laten gaan.

Is uw nieuwsgierigheid gewekt voor De Engelenburcht? Toeterdonk speelt de voorstelling nog live op 14 september in de abdij van Vlierbeek in Leuven, in Tildonk op 9 november 2018 en hoogstwaarschijnlijk een laatste maal te Putte op 11 november 2018.

De Engelenburcht is eveneens te verkrijgen op CD. Meer info hierover vind je op onze website.

Wij verheugen ons erop u te zien bij ons volgende concert!