Berichten


Fanfare Toeterdonk laureaat VLAMO AWARD 2023   Onlangs bijgewerkt!

MARS UVRM, won de VLAMO AWARD 2023, uitgereikt in Antwerpen tijdens het VLAMOMENT 2024. De optocht kenmerkte originele muziekstukken en sociaal-artistieke samenwerkingen, en zal in september 2024 ook Mechelen aan doen.


Word Vriend van Toeterdonk   Onlangs bijgewerkt!

Ondek hoe u onze vereniging een financieel duwtje in de rug kan geven.
Word “Vriend van Toeterdonk” of “Sympathisant” en maak als steunend lid deel uit van onze vereniging.


Eindexamen Trompet Kamil en Tibeau

Op 18 mei 2024 vinden de eindexamens trompet van Kamil en Tibeau plaats, begeleid door de fanfare in Zaal Familia, Tildonk. Ze voeren stukken uit zoals ‘Declaration’ van Stephen Bulla en ‘Jewish wake’ van Simon Van Hoecke. Toegang is gratis en na afloop is er gelegenheid tot nagenieten.


Een Gouden Pijl voor Fanfare Toeterdonk?   Onlangs bijgewerkt!

Geweldig nieuws! Fanfare Toeterdonk is genomineerd voor De Gouden Pijl van Hummus!

De Gouden Pijl wil een organisatie belonen die meerstemmigheid stimuleert en die de wijsheid in de minderheidsstem opzoekt.
Fanfare Toeterdonk sleep deze nominatie in de wacht met haar creatie “Mars UVRM”.


Bronzen medaille tijdens VLOF 2024

Fanfare Toeterdonk behaalt met 88,17% de bronzen medaille tijdens het VLAMO Open Fanfarekampioenschap 2024 in de afdeling uitmuntendheid.
Het verplicht werk is dit jaar: Ancient Tales van Kevin Houben. Het keuzewerk van Fanfare Toerterdonk is De Vuurvogel (The Firebird) van Igor Stravinsky in een arrangement van Simon Van Hoecke.


Sherlock Jr.   Onlangs bijgewerkt!

Kom dat zien! Kom dat zien!  En zeker ook aanhoren.
“Sherlock Jr.”, een stomme film uit 1924 van en met Buster Keaton, wordt op 8 juni 2024 vertoond in GC Den Breughel te Haacht en zal zoals het 100 jaar geleden de gewoonte was live voorzien worden van een passende soundtrack. Dit keer niet door een pianist maar door een hele fanfare.

Het hoofdpersonage, vertolkt door Buster Keaton zelf, heeft een baantje in de bioscoop.  Zijn grote droom is echter om detective te worden.
Hij is verliefd op een meisje, al is hij niet de enige.  Zijn rivaal heeft snode plannen en zet een diefstal in scène. Hij slaagt er in om Buster te laten beschuldigen van deze diefstal en zo het meisje voor zich alleen te winnen.
Ontmoedigd valt hij in slaap in de bioscoop.  In zijn droom wordt hij de beste detective ter wereld: Sherlock Jr.  Hij komt in een levensechte wereld terecht waarin hij probeert zijn ontschuld te bewijzen.

Hoe het afloopt?  Dat kan u die avond zelf komen aanschouwen.
Al kan het, voorzien door de prachtige muziek van Toeterdonk, niet anders dan goed aflopen.

En als u toch nu al de afloop wil weten, dan kun u de film hieronder alvast bekijken en de avond zelf extra genieten van de muziek.


VLOF 2024

Fanfare Toeterdonk neemt op 9 maart 2024 deel aan de VLAMO Open Fanfarekampioenschappen. In de afdeling Uitmuntendheid brengen we er het plichtwerk Ancient Tales van Kevin Houben en ons keuzewerk De Vuurvogel van Igor Stravinsky in een arrangement van Simon Van Hoecke.