Dirigent


Simon Van Hoecke

Simon Van Hoecke

Foto: Ki Ysebaert

Onze dirigent Simon Van Hoecke leert op zesjarige leeftijd zijn eerste noten blazen op de cornet, hij behaalt een meesterdiploma  aan het Conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich in de trompetklas van Prof. Klaus Schuhwerk aan de “Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” in Frankfurt am Main.

Simon wordt aanzien als een van de meest virtuoze trompettisten van zijn generatie. Als dirigent weet hij perfect de ziel van ieder muziekwerk over te brengen en zo het beste uit iedere muzikant naar boven te halen. Hij is een creatief en veelzijdig kunstenaar die graag en regelmatig samenwerkt met artiesten uit andere disciplines. Hij tekent bovendien voor eigen composities en arrangementen. Zijn passie voor het koperblazen maken van hem een enthousiast docent, dirigent en solist.

Simon is 1ste solist trompet aan het Orchestre Philharmonique du Luxembourg, lid van het Belgian Brass en met het Eburon Quintet behaalde hij de eerste prijs op het prestigieuze “Concours International de Musique de Chambre” in Lyon.
Hij is bovendien regelmatig te gast bij gerenommeerde Duitse orkesten zoals het World Chamber Orchestra, de Oper Frankfurt, het Philharmonisches Orchester des Stadttheater Gießen en tijdens het Festival van de Weilburger Schlosskonzerte.

 

Bronnen: