Draak van een geocache


Ken je het spel Geocaching al?

Geocaching is een hightech schattenjacht die over de hele wereld wordt gespeeld door avonturiers met GPS-apparaten.  Spelers zoeken verborgen containers die geocaches genoemd worden.  Ze laten hun naam achter in het logboek en plaatsen alles terug zoals ze het gevonden hebben.  Geocaching brengt je soms op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Verborgen pareltjes, zelfs in je eigen dorp! 

Om geocaching te spelen heb je een GPS apparaat of een smartphone nodig.  Op een smartphone installeer je een geocaching applicatie.  Dit kan de officiële geocaching app zijn, maar er zijn ook heel wat alternatieven beschikbaar.  Sommigen zijn gratis, anderen betalend.   Je moet ook een profiel aanmaken op https://www.geocaching.com.  Dit kan geheel gratis.  Eenmaal jouw profiel gemaakt mag en kan je geocaches loggen, in het logboek en online op de website.

Ter gelegenheid van onze première op 5 mei 2019 heeft Fanfare Toeterdonk ook een geocache verstopt met hoe kan het ook anders, de toepasselijke naam: “Help! De taart staat in brand!”.

Net zoals bij onze voorstelling “Help! De taart staat in brand!” moet je bij geocaching soms leren omgaan met je beperkingen.   Die ene geocache is gewoon onvindbaar of de puzzel die je naar de verstopplaats moet leiden valt niet op te lossen.  Maar geocachen hoef je niet alleen te doen. Samen met vrienden en samenwerken lukt het wel die puzzel op te lossen.  “En hey, heb je daar al eens goed gekeken?”.  Ja hoor, daar heb je die geocache!  Die was goed verstopt!

Heb je goed opgelet tijdens de voorstelling? Dan wordt het vinden van onze geocache een makkie. Om deze cache te vinden moet je op zoek gaan naar de voornamen van enkele personages uit de voorstelling en van de bedenkers.  Met de woordwaarden van hun voornamen stel je eenvoudig de coördinaat van de cache samen.  De website https://www.geocachingtoolbox.com is daarbij een handige hulp. 

Op deze coördinaat hebben we onze cache verborgen:
N 50° 56.ABB E 004° 3C.0(X*(Y+Z))

Voor alle info over hoe je onze geocache kan vinden kan je terecht op volgende webpagina: https://coord.info/GC86X99
Hier kan je ook het logboek tekenen als je onze geocache gevonden hebt.

Samen met de geocache worden ook 5 travel bugs de wereld ingestuurd.  Een Travel Bug is een traceerbare sleutelhanger die je aan een voorwerp hangt, al dan niet met een doelstelling aan verbonden.  Onze travel bugs stellen de personages uit de kindervoorstelling voor. Onze personages worden nu lifters en reizen dankzij de geocachers van cache naar cache. Je kunt het reizen van de bugs en de voortgang online volgen via de geocaching.com website!  Neem jij een travel bug mee naar een nieuwe bestemming?

Veel plezier!