6 maanden ToeterGeocache


Weet je nog?  Met de première van onze kindervoorstelling “Help! De taart staat in brand!” lanceerden we ook een gelijknamige Geocache en stuurden 5 trackables de wereld in die de hoofdpersonages uit de voorstelling voorstellen.

Op 6 mei werd de geocache officieel gepubliceerd door de Geocaching reviewer.  Ondertussen werd onze geocache 30x gevonden en gelogd.  In de lognota’s kunnen we lezen dat heel wat vinders verbaasd waren van de grootsheid van het domein waar onze cache verstopt ligt.  Een domein dat velen wel kenden, maar er nog nooit geweest waren.  Terzelfdertijd hebben we heel wat mensen laten kennis maken met de fanfare-wereld, en in het verlengde de HaFaBra-wereld, want om de geocache te vinden moet je nu eenmaal de voorstelling bijwonen of op zoek gaan naar antwoorden op onze website. 

Een van de vinders liet ook een fotolog achter.

En wat met de Trackable?.  Wel, die hebben al aardig wat kilometer gereisd.

Reisroute van de Toeterdonk Geocaching Trackables.

Driessje Draak

Driessje heeft er ondertussen al een reis van 1310km opzitten.  Nadat hij was meegenomen uit onze geocache ging hij meteen richting Duitsland naar Beieren nabij Munchen.

Op 9 augustus 2019 ging hij mee naar een geocaching evenement in Asbach (Duitsland). Vele geocachers konden Driessje aanschouwen en logden ook hun ontmoeting.

Nadien reisde hij terug richting het zuid-westen van Duitsland en bezocht hij al heel wat geocaches in de regio tussen Frankfurt en Karlsruhe. 

Driessje Draak

Bertha Bever

Bertha Bever bleef initieel dicht in de buurt van Haacht. Het Hageland beviel haar blijkbaar goed.  Maar vandaag op 12 november reisde ze richting Myanmar, goed voor een reis van ruim 8600km in vogelvlucht. Benieuwd welke avonturen ze daar gaat beleven. 

Bertha Bever

Charles LeChat

Charles LeChat reist al in het begin samen met Bertha Bever.  Hij werd door de geocachers die hem vonden steeds samen meegenomen met Bertha. Hun verhaal is dus identiek.  Eerst wat rondkuieren in het Hageland en sinds vandaag in Myanmar.  Blijven ze ook in Azië samen of gaan ze ieder hun eigen weg?  Zijn reis, en die van Bertha, zijn tot nu toe goed voor ruim 9000 gereisde kilometers. 

Charles Lechat

Blaaskaak de kikkerkoning

Dat Blaaskaak graag het grote woord voert maar eigenlijk maar heel bedeesd is wisten we al. Dat blijkt nu ook met zijn trackable.  Na gevonden te zijn in Haacht reisde hij enige tijd rond in de Antwerpse Kempen om uiteindelijk net de grens met Nederland over te steken.  Niet verwonderlijk natuurlijk want Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarschijnlijk is hij op zoek naar heel wat waterplezier.

Op 10 augustus beleefde hij wel een hoogtepunt en werd hij door een geocacher meegenomen naar een geocaching evenement in Bevel. Daar ging hij door verschillende handen om uiteindelijk met een andere geocacher zijn reis verder te zetten.

Update 15-feb-2020: Nieuw hoogtepunt vandaag. Met het warme weer is onze kikker alweer een tijdje op stap. Vandaag ontvingen we een bericht dat “Blaaskaak de Kikkerkoning” hij verhuisd is naar de Kindercache en bijhorende Trackable Hotel genaamd Kikkerhotel. Kan het toepasselijker? Onze kikkerkoning kennende zal het wel een 5-sterren trackable hotel zijn. Onze bijzondere waardering voor geocacher Robbina18 om onze kikkerkoning naar deze unieke locatie te brengen.

Blaaskaak de kikkerkoning

Greta de Gans

Tot slot hebben we Greta de Gans.  Als er eentje is die graag reist dan is het Greta wel!  Eerst wat blijven hangen in het Hageland en Limburg.  Maar dan werd het vakantie er was het tijd om de vleugels uit te spreiden. Eerst richting het centrum van Duitsland, dan naar Beieren, even een tussenstop nabij Parijs, om dan terug te keren naar Duitsland.  Goed voor bijna 2800km onder de vleugels. 

Greta de Gans

Na onze Haloweenrepetitie van 1 november gingen we met de Toeterbende zelf op zoek naar onze geocache. Eerst de puzzel oplossen om dan richting de locatie te stappen.  Tevens ook het ideale moment om de geocache even te inspecteren door de verantwoordelijke.  Alles goed bevonden en klaar om nog door velen gevonden te worden.

Ook onze trackables blijven hun reis verderzetten.  We zij alvast zeer benieuwd waar ze nog terecht zullen komen terwijl ze hun (fanfare)verhaal verder vertellen.