Toeterdonk Kookt gaat voor huisbereid


De eetdag… hoe pakken we het dit jaar aan? Tja, een hele uitdaging in deze tijd… Een kok (“de Cis”) voor de eetdag hadden we al, maar we besluiten om iets nieuws te proberen: we bieden  “ontbijtmanden” aan. Met een paar ideeën van Cis gaan we aan de slag.

“Home made” wordt een belangrijk begrip, en daar moest Karine – onze sax sopraan – maar een half woord over horen! Zij neemt alvast samen met haar atelier “BLEND” de confituur voor haar rekening!

Atelier Blend - Zemst

Atelier BLEND biedt een zinvolle dagbesteding aan mensen met een mentale beperking. Het atelier is geregistreerd als groene zorginitiatief, en als je even op de facebookpagina gaat kijken, begrijp je onmiddellijk waarom: er wordt getuinierd, geoogst, geproefd,… en confituur gemaakt!
De geoogste appelen zijn ondertussen door een mobiele fruitpers vers geperst bio appelsap geworden, en ook daar mogen we met Toeterdonk van genieten!

De deelnemers aan het atelier zijn ook vaak creatief bezig: ze scheppen papier, gieten kaarsen, tekenen en schilderen… Af en toe wordt ook lezen, schrijven en rekenen onderhouden. En moet er soms iemand veters leren knopen?

Cis neemt de “homemade” choco, granola en quiche voor zijn rekening en de rest van Toeterdonk spaart en steriliseert glazen potjes om alles zo ecologisch mogelijk te verpakken!
En zo komt dat allemaal in orde! Bestellen maar!