Benefietconcert: ‘Help, de taart staat in brand!’


Met onze kindervoorstelling over draakje Driess hebben we reeds drie succesvolle opvoeringen achter de rug. Tevens is Toeterdonk met dit project voor een tweede maal genomineerd voor de VLAMO award 2019.

Tijdens de voorstelling ontdekt Driessje Draak zijn talenten.
Iederéén heeft talenten! Het zit als het ware in je genen, de bouwblokken van ons lichaam. Je moet je talenten alleen ontdekken en verder ontwikkelen.

Maar soms programmeert de natuur een foutje in die genen. Zoals bij het syndroom van Wolfram: een zeldzame aandoening die o.a. diabetes en neurologische problemen veroorzaakt met vaak blindheid, doofheid, ademhalingsproblemen,… als gevolg.
Stamcelonderzoek probeert hier oplossingen voor te vinden zodat deze genen kunnen geherprogrammeerd worden.

Onze vierde vertoning zal daarom niet zomaar een voorstelling zijn, maar een benefietconcert om het syndroom van Wolfram en het onderzoek ernaar kenbaar te maken en te steunen.
Dit in samenwerking met Eye Hope Foundation, een organisatie met als doel het onderzoek naar een behandeling voor het syndroom van Wolfram te ondersteunen. 

De benefietvoorstelling ‘Help! De taart staat in brand!” van Toeterdonk gaat door op zondag 13 oktober om 15u in aula Pieter de Somer te Leuven. De aula word ter beschikking gesteld door het universitair fonds van de KU Leuven. Toeterdonk zelf organiseert de voorstelling en alle opbrengst gaat integraal naar de Eye Hope Foundation. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar.
Wij hopen u daar te zien zodat we samen ten strijde kunnen trekken tegen het syndroom van Wolfram, en -niet onbelangrijk- om u en uw bengels te laten genieten van een hartverwarmend verhaal over een lieve draak en zijn vriendinnetje Bertha Bever, ondersteund door tekst, muziek en beeld.

Tot dan!

Meer info en tickets op www.toeterdonk.be

Over de Eye Hope Foundation:
www.eyehopefoundation.org


Met de steun en medewerking van: