Fanfare Toeterdonk VLAMO Kampioen 2e Afdeling


Kampioen – Toeterdonk doet het wéér!

Nadat de Tildonkse fanfare Toeterdonk op 14 oktober jl. het provinciaal tornooi in Vlaams-Brabant in haar afdeling met ruim verschil op haar naam schreef, mocht ze op zaterdag 16 november aantreden op de Finalewedstrijd voor orkesten van VLAMO . Van elke Vlaamse provincie trad de kampioen in het muzikale strijdperk.

Toeterdonk mag dan misschien de jongste en één van de kleinste fanfares van Vlaanderen zijn, in haar categorie was ze wel de beste. Deze keer erg nipt, want de concurrentie uit Putte was bijzonder sterk.

De jury was in de wolken met de “zeer mooie tutti-sound en de vrij gebalde klank ondanks de kleine bezetting”. Na een compliment over de geslaagde herorkestratie door dirigent Simon Van Hoecke, nog een quote:

“Dit orkest speelt met veel bezieling en overtuiging. De opbouw van het programma was indrukwekkend. Met veel bewondering heb ik dit relatief kleine fanfareorkest beluisterd. Ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut. Een orkest met veel maturiteit, veel groeimogelijkheden!
Bravo aan dirigent en orkest. Top! Bravo!”

Haacht heeft alwéér een reden om fier te zijn!

Toeterdonk - Vlamo Kampioen 2013 - 2e Afdelilng Toeterdonk - Vlamo Kampioen 2013 - 2e Afdelilng