Nieuwe pupiters


In 2011 wordt er een nieuwe fanfare opgericht in Tildonk.  Een vereniging met heel wat muzikale ervaring aan boord, maar helaas stond financieel de wijzer op nul. Materiaal zoals partituren én pupiters aankopen was op dat moment niet zo simpel.
Gelukkig hoorden we via via van een fanfare die, op dat moment, ophield te bestaan. Met wat spaarcentjes van de oprichters konden we gelukkig de oude pupiters van deze fanfare opkopen en konden we starten met ons muzikaal project: Toeterdonk.

Roger en Roger

De pupiters van die fanfare waren uiteraard tweedehands, en zo nu en dan gaf er stilletjesaan eentje (of soms twee of drie tegelijk) er de geest aan. Daarop keken de twee Rogers (den Opa en Roger althoorn) de pupiters na, lastten kapotte stukken aan elkaar en graveerden er “Toeterdonk” in, waardoor we ze weer een tijdje konden gebruiken. Na een tijdje begonnen er echter pupiters onbruikbaar te worden en waren deze rijp voor het oud ijzer.

 

Nieuwe pupiters

Nieuwe pupiter

6 jaar Toeterdonk zorgde ook voor groei binnen de vereniging. En bij projecten zoals de “Engelenburcht”, waar we regelmatig muzikanten bijvroegen,  kwamen we daarom meer en meer pupiters te kort. Dan moesten er als eens op het laatste moment smsjes  verstuurd worden naar deze muzikanten om zelf een pupiter mee te brengen… Het werd nu eens echt tijd om nieuwe aan te kopen!

De oude die nog goed zijn, houden we bij, en we vulden onze collectie aan met nieuwe. Zo hebben we, voor onze toekomstige projecten en concerten, voldoende pupiters voor alle muzikanten.

 

Leuk weetje:

De oude pupiterbak

Onze zware oude pupiterbak heeft ook goed dienst gedaan, maar was echter niet zo praktisch.
Ook hiervoor werd een rugvriendelijkere oplossing gevonden: stapelbare plastiek bakken op wieltjes.

Bij nieuwe pupiters hoort ook nieuw opslagmateriaal!