Videozone


Voorstelling “Engelenburcht”

In een 75 minuten durende voorstelling kruipen Ann, Jan Van Langendonck en Mohamed Sultan in de huid van verschillende personages. Ze vertellen de geschiedenis gezien door de ogen van de mensen die er deel van uitmaakten. Simon zette de beleving van deze eerste oorlogsdagen in 1914 op muziek. Angst, eenzaamheid, heimwee, geloof, hoop, twijfel,… alle emoties die horen bij deze dramatische gebeurtenissen worden muzikaal vertolkt in een symfonisch geheel. Tekst en muziek vormen 1 geheel.


Videoreeks – Nieuwjaarsconcert 2016


Toeterdonk Goes Classic (2015)

Op 30 mei 2015 bracht de fanfare haar voorjaarsconcert in teken van klassieke muziek met werk van bekende klassieke componisten zoals Strauss, Mendelsohn, Handel, Puccini, Tchaikovsky, ….  vele van de werken speciaal bewerkt voor fanfare door onze dirigent.  Ook enkele delen uit ons toen nog onafgewerkte voorstelling “Engelenburcht” gingen in premiere.

Geniet nogmaals van dit bijzondere concert:


Video reeks – Water Music

Water Music - Toeterdonk - Open Monumentendag 2013 - video

We schrijven 1763: een bijkomende sluis op het kanaal Leuven-Rupel wordt te Tildonk in gebruik genomen. Tien jaar later werd het sashuis, het huidige café Maritime, gebouwd.

Naar aanleiding van Open Monumentendag 2013 en het 250 jarig bestaan van de sluis te Tildonk speelde onze Fanfare Toeterdonk heel passend ‘Water Music’ van Georg Friedrich Händel aan het voormalige sashuis.

Ondek de 5 delen van dit prachtige klassieke werk gebracht in een fanfare bewerking (video):


30.000x The Last Post – Ode aan de Ode.

Ook in Tildonk werd er op 9 juli 2015 eer betoond aan de 30.000 ste Last Postplechtigheid, het trompetgeschal dat al sinds 1928 weerklinkt onder de Menenpoort te Ieper.
Dirigent Simon van Hoecke en trompetist Joeri Wingelinckx waren de trompetisten van dienst in het mooie kader van de Engelenburcht.