VideozoneVoorstelling “Engelenburcht”

In een 75 minuten durende voorstelling kruipen Ann, Jan Van Langendonck en Mohamed Sultan in de huid van verschillende personages. Ze vertellen de geschiedenis gezien door de ogen van de mensen die er deel van uitmaakten. Simon zette de beleving van deze eerste oorlogsdagen in 1914 op muziek. Angst, eenzaamheid, heimwee, geloof, hoop, twijfel,… alle emoties die horen bij deze dramatische gebeurtenissen worden muzikaal vertolkt in een symfonisch geheel. Tekst en muziek vormen 1 geheel.


Videoreeks – Nieuwjaarsconcert 2016


Toeterdonk Goes Classic (2015)

Op 30 mei 2015 bracht de fanfare haar voorjaarsconcert in teken van klassieke muziek met werk van bekende klassieke componisten zoals Strauss, Mendelsohn, Handel, Puccini, Tchaikovsky, ….  vele van de werken speciaal bewerkt voor fanfare door onze dirigent.  Ook enkele delen uit ons toen nog onafgewerkte voorstelling “Engelenburcht” gingen in premiere.

Geniet nogmaals van dit bijzondere concert:


30.000x The Last Post – Ode aan de Ode.

Ook in Tildonk werd er op 9 juli 2015 eer betoond aan de 30.000 ste Last Postplechtigheid, het trompetgeschal dat al sinds 1928 weerklinkt onder de Menenpoort te Ieper.
Dirigent Simon van Hoecke en trompetist Joeri Wingelinckx waren de trompetisten van dienst in het mooie kader van de Engelenburcht.